Aktuellt
Facebooksida
Hej alla travvänner! Nu finns vi även på Facebook. Kolla in Stall Fredrik Pedersen för löpande info om stallet!!
 
Det går bra nu...
Hej. Det går bra nu. Året har inletts på ett mycket bra sätt och det känns som att det kan hålla i ett tag faktiskt. Hästarna är friska och har kunnat träna på en längre tid och det känns som att fler och fler pusselbitar faller på plats. Vi har arbetat målinriktat under en längre tid och det känns som att vi hittat rätt i det mesta nu. Allt från utfodring till träning och hältdiagnoser har förbättrats och finslipats under en lång tid och jag är lite stolt över att vi har sådan bredd i stallet där många hästar tjänar pengar och det inte bara är en i taget som går bra. Långa och jämna formtoppar med en hög lägstanivå tycker jag har genomsyrat våra hästar under sommaren, hösten och vintern. Imorgon är det dags för Gävle på lunchen och vi jobbar vidare mot nya framgångar. Blue Line är väl kanske endast en matlappsjägare men får han rätt lopp så kan en plats vara inom räckhåll. Wojtyla Gene var ruggig senast när han trots 1500 m i tredjespår höll till en tredjeplats. Hoppas kunna köra ett snyggare lopp med honom nu och han ska räknas. Fredag kväll är det Romme. har endast en starthäst och hon får vänta till lopp 11.... Laurenzia Kemp har fin form och kommer hon iväg ordentligt så kan hon räcka långt. Kan vara lite knepig från start men har skött sig oftast hos oss. Vi ses på travet!
MVH Fredrik
 
God Jul!!!
GOD JUL OCH ETT GOTT NYTT ÅR ÖNSKAS ALLA TRAVVÄNNER!!
Det har blivit dags att summera 2014 och för vår del så har det varit ett bra år på det stora hela. Har varit en del otur i de större loppen men blir ändå det näst bästa året för oss sett till inkörda pengar. Har endast en starthäst kvar och det är Aloe Vera som startar i Gävle på tisdaglunchen. Hon är bra i ordning och det vore kul att få avsluta med en seger. Jag kan också med viss stolthet meddela att Lina Pergenius börjat jobba hos oss så nästa år kommer att bli ett toppår, det känns i hela kroppen!! Håll i hatten gott folk för nu kör vi!!
GOTT NYTT ÅR PÅ ER ALLA. Vi ses på travet 2015.
MVH Fredrik
 
På fredag smäller det!!
Hej alla travfans! Nu har vi ställt till det ordentligt för oss..... På fredag har vi hälften av stallets hästar till start. Dvs 8 stycken... Blir till att planera ordentligt för att få ihop logistik och utselningspersonal. Lägg därtill att två stycken startar i lopp 2 och tre i lopp 7. Blir en ny och spännande upplevelse för mitt lilla stall. Vi börjar i lopp 2 med Rezor och "Curre" i ett lärlingslopp. Rezor har fått ett perfekt läge från innerspår och han bör få en fin resa härifrån. Ett platsbud på läget. Curre är den bättre hästen av de två men han får tyvärr börja från ett åttondespår bakom bilen. Han känns fin och kusken får prova en bit från början då han kan öppna bra. Hoppas han kan komma ner i ett vettigt läge. Då ska han räknas. Sen är det dags för Önas Jocke att avlägga maiden... Han står faktiskt på tur att vinna tycker jag. Sen är det kanske mycket begärt att han ska göra det här men han ska passas tycker jag från ett fint läge. I långloppet har vi så tre stycken. På start står nyförvärvet Orlando Gel som var en besvikelse i debuten för mig men det fanns förklaringar till det och jag kan garantera en bättre prestation här. Tycker nog han har bästa chansen av mina i loppet. Spiegelei har väl den bästa dokumenterade formen och får åter Kajsa i vagnen. Har ett lite byngligt läge men får han ryggar fram till upploppet så är han med långt framme. Långtradaren Bankers Garcon gör comeback efter en kortare paus och har en lite halvjobbig uppgift. Ulf får ladda till lite från start för att komma i läge då han är ganska kvick ut. Är han trea fyra är jag nöjd. Costa Blanca drog en rejäl nitlopp i form av tolftespår över kort distans. Hon var fin i comebacken förra veckan och är säkert bättre med loppet men pengar är nog en framgång här. Sist ut är så Blue Line som tyvärr också fått ett dåligt läge. Han är betydligt bättre än raden och strular det inte alltför mycket härifrån så ska han vara med där framme. Hoppas ni kan ta er till Romme fredag och/eller lördag. Det är fina tävlingar!!! Vi ses på travet.
MVH Fredrik
 
Glad midsommarvecka på er!!"
Hej alla glada travfans. Välkomna till den typiskt svenska midsommarvecka som det verkar bli... Kalla vindar men för den som tänker positivt ( och det ska vi väl göra) så blir det i alla fall inte så mycket regn. Hopopas jag... Var endast ett huvuds marginal från att få vara med i E3 finalen med Önas Jocke som blev fast för länge i ett taktiklopp och inte riktigt hann fram till tredjeplatsen som behövts för att ta sig vidare. Jag är dock nöjd med hur han kändes och han visade att han duger även i bra gäng. På torsdag är det Rättvik som gäller och vi har två till start plus att jag måste kvala Wojtyla Gene som har galopperat så mycket att han inte har två godkända tider i raden... Spiegelei är först ut och han får nog ett avvaktande lopp i försöket med sikte på att vara bland de sju som går vidare till final. Sen blir det nog lite offensivare i en eventuell final. La Belle Danseur har inte startat på länge och är lite svårbedömd. Har dock fått passande förutsättningar med springspår över kort distans så lite platschans kan det vara. På lördag bär det av till Rättvik igen då med Bankers Garcon och Blue Line. Sonny har passande förutsättningar över lång distans och även om han möter några bra så dyker han säkert upp i främre träffen igen. Blue Line var fin i debuten för mig. Satt fast med gott om krafter kvar och hade kunnat vinna med lucka i tid. Det blir åter ett snällt upplägg då han vill ha ryggar i det längsta. Se upp!! Vi ses på travet! MVH Fredrik
 
Sommaren på väg
Hej alla travfans. Så har det blivit ny vecka igen. Vilken fantastisk Elitloppshelg det blev med strålande väder och mängder av imponerande prestationer! Imorgon bär det av  till Eskilstuna. Eftersom jag fortfarande är avstängd så är det Kajsa som kör Önas Jocke i lopp 5. Han gjorde ett topplopp senast på Solvalla men fick tyvärr ett tråkigt åttondespår den här gången. Kajsa får försöka hitta ner i banan och skulle det lösa sig med bra ryggar så är han inte borta. Sen är det Aloe Veras tur och där är det en av delägarna som kör. Har fått ett femtespår och det blir till att försöka hitta ner till plankan. Hon har inte fungerat nåt vidare på ett tag och även om det var ett fall framåt senast så får vi ligga lite lågt. Torsdag är det Örebro som gäller med Rezor och Bankers Garcon. Rezor galopperade gott gåendes senast och har fin form. Oskar J har hand om tömföringen och det ser inte alltför blodigt ut på papperet. Jag tror han är med långt fram. "Sonny" gör i princip aldrig ett dåligt lopp och ska räknas igen trots tillägg. Han är stenhård och gör alltid sitt jobb. Hade tänkt kvala Västerbo Grosbois på fredag med han har fått en liten reaktion i ett framben och får vänta nån vecka till. Han är ju ganska stor och lite sen så han får ta den tid han behöver. Har kört 21 på ett bra sätt men det blir nog inte aktuellt med någon start förrän mot slutet av sommaren.  Vi ses på travet!!!
MVH Fredrik
 
Fortsatt god form
Hej alla travfans! Den fina stallformen håller i sig och vi ser den ena fina prestationen efter den andra. Har inte direkt rasat in segrar på slutet men hästarna gör väldigt gedigna lopp och har varit med och huggit där framme mest hela tiden. Denna vecka har det blivit två starter och två andraplatser. Slagen totalt med en halv längd... Mot riktigt bra hästar dessutom. På söndag är det nog dags för en seger i alla fall. Wojtyla Gene känns riktigt bra i träningen efter att ha haft en karledsinflammation som spökat. Innerspår luktar ledning och väl där tror jag han bara vinner, även om det handlar om debut över lång distans. Han är stark och rejäl. Efter det väntar en period då jag får stå vid sidan och titta på när hästarna springer. Är avstängd.... På tisdag är det lunch på Romme och först ut är vår vän Sonny. Har fått ett bra utgångsläge och hade trott på mycket bra segerchans normalt men det här blev ett bra lopp och han får jobba för havren på tisdag. Han gör mig i princip aldrig besviken och jag är övertygad om att han åter gör ett bra lopp så får vi se hur långt det räcker. Sen är det Rezor och Mr Miles tur. Rezor fick tyvärr ett bakspår där han ju inte kan utnyttja sin startsnabbhet vilket gör det hela lite svårare. Kajsa fär köra snällt och ta med en peng hem. Mr Miles kommer köras av sin uppfödare och delägare. Formen är fin och med rätt resa besitter han ju en vass avslutning som vi hoppas ska resultera i en framskjuten placering. Ingen av de sista två är kanske något hett segerbud. Vi hörs!

MVH Fredrik
 
V75 igen
Hej alla travfreaks. Som ni kanske vet var vi en sväng till England förra veckan för att gå på en fullblodsauktion. Det var en superhäftig upplevelse! Ca 160 tvååringar gick under klubban och jag inspekterade samtliga utom en, vars ägare aldrig befann sig vid boxen när jag var där....... För en exteriör nörd som jag var det rena himmelriket att traska runt bland dessa fullblod. De har ju helt klart kommit längre vad gäller de exteriöra förutsättningarna att springa fort, men de är ju också avlade på just det under mycker längre tid än våra travare. Träffade mycket spännande människor och har helt klart fått nya vänner. Blev också så att vi numera är delägare i en av de hästar som galopptränare Caroline Malmborg ropade in. Spännande!!
Väl hemma igen så konstaterar jag att hästarna känns fortsatt fina och det ska bli spännande att tävla de kommande dagarna. Börjar imorgon fredag i Rättvik med tre stycken. Först ut är allas vår Sonny som har dragit ett lite knepigt åttondespår på tillägg. Är dock ett lopp över lång distans så jag hoppas vi hinner ut i tid. Hästen känns bara fin och det känns som en häst emot. Clouds Above var väldigt fin senast och är hästen att slå. Sen är det La Belle Banseur som ska ut i ett lopp över kort distans. Hon vek ner sig från ledningen senast men hade inte startat på länge och är säkert förbättrad nu. Intressant med kort distans åt henne, tror det kan passa bra. Sist ut är hedersgumman Aloe Vera som inte fungerat på ett tag men känns uppåt i träningen igen och har fått ett fint läge. I första hand gäller ett felfritt lopp och grejar hon det så kan hon dyka upp på en plats bakom omöjliga Shaq is Back..... Lördag bär det så av till Örebro för V75 med Cut Him Some Slack. Jag tycker han höll väldigt bra på Romme senast efter att ha öppnat första varvet i ledningen på 1.13. Kom trots allt i mål på 13,7 som sexa. Denna gång siktar vi på en ryggresa och skulle det klaffa kan han vara på plats. Det är ett stenhårt lopp så jag tror vi får vara väldigt nöjda med en pallplats. Nu är det dags att gå ut och ta in hästarna för dagen. Vi ses!
MVH Fredrik
 
Intensiv påskhelg
Hejsan. Det har varit en intensiv påskhelg med tre raka tävlingsdagar. Hästarna har gått jämnt och bra med Spiegeleis andraplats som bästa placering. Det började på långfredagen i Eskilstuna med Sonny och Rezor. Sonny hade inte marginalerna på sin sida utan fick vandra i dödens över tre varv. Höll trots ett par rejäla speedkörningar till en klart godkänd femteplats och hade sånär kontrat till tredjepriset om det varit några meter till. En helgjuten insats. Rezor bombade till ledning och fick endast stryk av ett par riktigt bra hästar som har fler ettor än annat i raden och blev trea. Jag är nöjd med hans insats och tror han går framåt till nästa gång då det blev lite långt mellan starterna nu. Påskafton var det så Miles tur i Gävle. Såg ganska bra ut på förhand och det löste sig även ganska bra i loppet. En häst visade sig alltför bra för dagen men  Miles hakade på rätt bra. I kampen om andrapriset snubblade han plötsligt till med 75 meter kvar och galopperade. Snöpligt är bara förnamnet...... Så var det då dags för dagens tävlingar på Romme där vi hade tre till start. Först ut var Bella som snabbstartade till ledning och fick bestämma efter behag. Trots det blev hon inte bättre än åtta i mål och jag är lite besviken på henne. Visst gick det väldigt fort till slut men hon ska kunna lite bättre tycker jag. Vi får ta nya tag. Sen var det Curres tur på V75 och även han brakade till ledning. Där blev det dock full fart på loppet och efter att ha varvat på 1.13 så hade han av förklarliga skäl svårt att stå emot till slut. Han kämpade dock mycket tappert och blev sexa på 1.13,7 vilket är ruggigt bra av en häst med endast 130000 på kontot. Han får en fin säsong. Sist ut var så Spiegelei som stod med dubbla tillägg och hamnade långt bak men via en rapp avslutning så blev vi tvåa på en bra tid och han kommer mer och mer han också. Imorgon måndag tränas det för fullt här och på tisdag kommer Sven Lindblom för att gå igenom samtliga hästar. Själva ska jag och frugan på tisdag åka till England ett par dagar för att gå på en auktion med fullblods hästar i Doncaster. Det ska bli mycket spännande för en exteriörnörd som jag att få se dessa formel 1 hästar på nära håll. Har alltid varit intresserad av fullbloden och nu dök det upp en chans att få närvara vid en auktion där 188 tvååringar ska gå under klubban. Räkna med att jag kommer att titta på varenda en!! Jag kallar det fortbildning. Alltid lär man sig nåt. Det kan vara farligt att tro att man redan kan allt, eller hur? Hoppas träffa trevliga människor och utbyta erfarenheter sporterna emellan. Sköt om er. See you later! MVH Fredrik 
 
Hemma igen!
Hej på er. Då var man hemma i rusket igen. Var inte precis någon humörhöjare att ge sig ut i blötsnö det första som hände sedan man kom hem. Men är det april i Sverige så är det... Inte mycket annat att vänta. Mina batterier är dock fulladdade igen efter en alltigenom härlig semester på alla sätt. Har ätit och druckit gott och hunnit läsa 3 (TRE!) böcker under tiden. Väl hemma i verkligheten igen så hade man tre travkvällar i följd att se fram emot, men jag tvingades stryka Wojtyla Gene idag till Solvalla då han fått en elak karledsinflammation på ett framben. Imorgon är det dags för Örebro och Önas Jocke som fått ett tufft åttondespår bakom bilen samt möter bra hästar så det blir ett defensivt upplägg och en förhoppning att han ska vara bland de 5 främsta och därmed kvala in till semifinalerna i Breeders Crown till hösten. På fredag har vi tre ut i Bollnäs och de har samtliga bra utgångslägen och bör dyka upp lånt fram. Costa Blanca stöter på en riktig kanon så vi får nog rikta in oss på andraplatsen där men på läget ska hon kunna räcka till en sådan tycker jag. Även Cut Him Some Slack möter en riktigt bra från Redens stall och Curre siktas mot V75 på Romme i påsk så jag söker nog ryggar denna gång. Spiegelei ska ut i ett på papperet ganska jämnt lopp och han närmar sig toppformen med två lopp i kroppen. Kör nog ett rygglopp till med honom innan det är dags att testa av honom men bjuder dom in oss så räcker han långt. Blir lite lugnt på startfronten i under första halvan av nästa vecka men till påsk är vi med lite här och var igen. Vi ses på travet! Mvh Fredrik
 
Går bra nu!
Hej på er. Det går bra nu... Hade en kanonkväll på Romme igår! Två andraplatser och två segrar på fyra starter. Helt ok resultat om man frågar mig! Hela året har börjat väldigt bra och hästarna har presterat i princip varje gång. Nu är det dags för en efterlängtad semester för min del så på måndag blir samtliga hästar vaccinerade och avmaskade och får även de en kortare vila. Den 8 april är jag tillbaka med nyladdade batterier och sugen på nya segrar! Ska dock hinna med en start till innan jag får åka och den sker i Bollnäs imorgon söndag då Spiegelei ska göra sin andra start för mig. Gick bra som trea i debuten och ska trots läget räknas igen. Ha det bra i vårsolen allesammans så hörs vi när jag kommit hem. 
MVH Fredrik
 
Vi kämpar vidare!
Hej alla travvänner! Våren har gjort sitt intågande på allvar och jag kan inte komma ihåg när jag stod och sommarskodde i början på mars senast.... Solen är dock efterlängtad efter en väldigt grå och trist vinter. Jag har sedan ett par veckor börjat nedräkningen till årets semester som även detta år blir till Dubai World Cup. Vi åker tisdagen 25 mars och passar på att efter World Cup åka upp till Ras Al Khaimah för lite sol och bad. Hemma igen den 8 april med nyladdade batterier! Kommande vecka så kommer ett intressant nyförvärv ut i form av Spiegelei. Det är ju en häst med högt kunnande som sånär tog sig till derby finalen som fyraåring. Gjorde därefter illa sig och har haft lite problem att komma tillbaka till samma höga nivå. Vi har haft honom här sedan nyår och har åtgärdat lite småsaker och tränat på. Han känns fin i träningen och det ska bli spännande att känna på honom i lopp. Nu har vi ett besvärligt läge med 14 bakom bilen men det är ett beskedligt gäng som han normalt sett ska ha bra chans mot. Eskilstuna på tisdag är det som gäller.  Först ut i veckan är dock Cut Him Some Slack och Costa Blanca som startar på Romme måndag kväll. Curre står på tur för en seger tycker jag och det ser inte helt omöjligt ut att den kommer här. Har ett bra läge och bör få ett fint lopp. han var bra från dödens senast och formen verkar fortsatt fin. Costa har haft lite oflyt i sina första starter och är bättre än raden. Klarar hon fjärdespåret så är även hon med långt fram. Onsdag är det så dags för Bankers Garcon på solvalla och där fick vi ett kasst åttondespår bakom bilen så det kan bli en jobbig resa för honom. Han har förvisso visat att han klarar det men när man möter hästar av den här kalibern krävs lite tur trots allt. Formen är fin och att han gör ett bra lopp tvivlar jag inte på. Platschans. Passa på och mys i vårsolen. Det gör jag... MVH Fredrik
 
Stallformen håller i sig
Hej alla travfans. Vi ångar på i full fart och tog ytterligare en seger denna vecka. Nu blir det lite lugnt med starter ett tag fram till V75 i Gävle 22 februari där vi siktar på att ta ut Mr Miles och Bankers Garcon. Hoppas på bra spår åt båda två så kan det bli en rolig lördag. Mvh Fredrik
 
Nya race!
Hej allesammans. Det rullar på fint och kunde räkna in en seger till under veckan som gått. Det var lille Rezor som avgjorde plättlätt efter en fin resa i rygg på ledaren. Även Cut Him Some Slack gjorde en fin prestation som trea. Enda plumpen kom igår på V75. Det verkar som att Aloe Vera inte kommer överens med dessa jänkarvagnar.... Det blev galopp i första sväng efter en pangstart från tillägg så var den dagen förstörd. Vi får helt enkelt hålla oss till vanliga hederliga vagnar åt henne hädanefter. Kommande vecka ser intressant ut med ett par goda vinstchanser som jag ser det. Först ut är hedershästen Bankers Garcon som startar i Eskilstuna imorgon. Ser ut att vara ett ganska passande lopp och kommer vi bara ut från innerspåpret så tror jag att han är med och gör upp om det. Tisdag är det sen lunchtrav med lille Rezor. Han har fått ett springspår som jag hoppas kunna utnyttja då han är kvick ur startblocken. Då kan jag förhoppningsvis välja rygg och släpper gärna till Ulf Ohlsson om han kommer i tid. Med lucka i tid är han sylvass på kortspeed. Sen blir det Solvalla på onsdag med de båda damerna Costa Blanca och La Belle Danseur. Jag slipper i alla fall stressa då arrangörerna lagt mina lopp som 1 och 11..... Hinner nog med en fika eller två medan jag väntar..... Nåväl, båda dessa känns uppåt och har nu ett par lopp i kroppen och från fina lägen ser det intressant ut tycker jag.  Sköt om er alla så länge. Vi ses på travet!!! MVH Fredrik
 
Stall i form!!
Hej alla travfans! Stallformen kan man inte klaga på för tillfället. Alla som startat i veckan har varit riktigt bra. Lite klen utdelning på Caramelle Zon i torsdags men hon hamnade sist i ett stort fält och när täten varvade på 20,4 så var den dagen förstörd. Hon avslutade sylvasst längst ut i banan men blev först utan pengar. Nu ska hon gå tillbaka till ägaren, John Byström, som vi leasat henne av under nästan 4 år. Kanske gör hon några starter till innan det är meningen att hon ska betäckas till våren. Desto bättre utdelning fick vi i Gävle i fredags. Fyra till start med placeringarna etta tvåa trea och fyra efter starka insatser av samtliga. Mr Miles fick ett perfekt lopp och tackade för det genom att sprinta till lätt seger. Han har verkligen toppform för dagen! Nästa start för honom blir på V75 i Gävle den 22 feb om allt känns bra. Sist jag var i Gävle så skällde jag på banan så denna gång får jag berömma den då det var en helt annan svikt den här dagen. Märktes att de jobbat betydligt mer med den när det var dags för V64 tävlingar. Hoppas den är lika fin den 22a. På tisdag är det lunchtrav på Romme och vi har två stycken ut. Cut Him Some Slack står på tur för seger tycker jag och är lite bortglömd här. Rezor har fått ett perfekt innerspår då han är snabb ut och det luktar rygg på ledaren här. Därifrån kan han bli livsfarlig med lucka. I nuvarande stallform är vi att räkna med!! MVH Fredrik
 
Nya tider...
Hej alla travvänner. Äntligen lite vinter och snö. Höll på få kräksjukan på all lera och lort... Nu är det i alla fall torrt och rent om än lite kallt men det kan jag leva med. Hästarna kutar på med blandade resultat. Var i Gävle igår med Curre men det blev galopp... Banan var absolut cementhård och det gillades inte. Han blev väldigt rullig och galopperade efter 60 m. Gick bra efter felet men fick inte travet att stämma nån gång. Jag brukar sällan klaga på banan men den här var FÖR dålig. Jag kan lova att det är många hästar som är lite ömma idag... I dessa tider när djurskyddet med all rätt står högst på alla agendor så är det väl ändå dags att ställa lite krav på banorna också. Jag vet att vädret kan ställa till det men vad jag vet så har det endast ställts in tävlingar när banan varit för lös av olika anledningar. Aldrig när den varit för hård....... Jag tillhör annars de som föredrar en hård bana framför en lös men det måste finnas gränser åt båda håll. Inte bara det ena.... På fredag blir det en intressant dag då jag kvalar en 3 åring och debuterar en annan. Det är alltid spännande när det är dags att debutera unghästarna. Särskilt sådana som man ropat som ettåringar. Costa Blanca är det som debuterar och det blir ett snällt lopp i debuten men hon blir nog bra med tiden den här. Hon har en skön inställning och ett lätt och härligt trav. Fick ett lite knepigt fjärdespår men vi får hoppas hon grejar det. Ska även dra ut min mamma i dubbelsulky på fredag då hon fyllt 60 och behöver känna på att åka häst på riktigt. Vi ses på travet!! MVH Fredrik 
 
Aloe Vera!!
Hej alla travfreaks! God fortsättning på er. Vi har inlett året på ett bra vis med en seger och en andraplats på 3 starter så här långt. Aloe Vera kan man alltid lita på och hon lekte med ett mediokert snabbloppsgäng i söndags i Gävle. Man undrar hur många liv hon har den hästen. Hon har trots allt blivit 9 år nu men är lika löpsugen och hungrig som någonsin. En fantastisk häst! Hennes nästa uppgift blir ett lopp på Romme den 17 januari och vi hoppas på ett bra läge. Vid Rommes lunchtävlingar i tisdags knep Sonny en andraplats trots ett styggt lopp. Han stred heroiskt och visade en enorm styrka efter tredjespår första 550 och sista 850 utan rygg. Mr Miles gick i ledningen i samma lopp och vek ner sig lite som 7a. Han är kanske bäst bakifrån och ska nog få hållas där i fortsättningen. Ganska sporadiskt med starter så här i början på året men framåt februari så kommer vi ut med fler hästar och då lär vi höra talas om oss lite mer... På startsidan ligger en länk till en presentation av verksamheten på youtube som min käre far gjorde under året som gått. Titta gärna på den. Vi hörs. MVH Fredrik 
 
GOTT NYTT ÅR
Hej på er alla. Då var det dags att summera 2013. För egen del har det varit lite av ett mellanår tycker jag. Har inte fått ut det jag önskade av 3 åringarna och det är tur att vi har loket Aloe Vera att luta oss mot... Hon har haft ännu en fantastisk säsong med nya rekord och banrekord i Rättvik bla. Snacka om järnlady. Hon startar redan på söndag och det ser betydligt beskedligare ut än senast på V75 och dessutom har hon kunnat gå jobb här hemma. Förhoppningsvis tillåter vädret ett jobb till i slutet på veckan så hon är fit på söndag. Då ska hon räknas! Tisdag är det lunchtrav på Romme och Mr Miles och Sonny ska ut i samma lopp. Jag är tvingad att köra Sonny då jag står med som delägare men det är inte säkert att jag valt honom annars. Miles har bra form och står perfekt inne i loppet. Sonny är säkert bättre med lopp i kroppen och det blir offensivt igen. Målet och tanken är att vi ska vara etta och tvåa.... Slutligen önskar jag er alla ett GOTT SLUT OCH EN FANTASTISK INLEDNING PÅ DET NYA ÅRET. MVH Fredrik
 
Jag strök...

Idag var det lunchtävlingar på Romme. Förutsättningarna var inte de bästa med plusgrader och slask. Banpersonalen gjorde så gott det gick men jag valde ändå att stryka de två jag hade till start. Hade det varit någon av gamlingarna som skulle ut så hade de startat men nu var det treåringar och jag ville inte utsätta dom för den bana som var idag. Om det var rätt eller fel får vi aldrig veta men det kan kosta mer än det smakar att starta under de förutsättningar som rådde idag så känslan fick avgöra. Körde en amatörhäst i andra loppet som gick väldigt bra som tvåa men banan var redan då knepig och blev sedan lite sämre för varje lopp. Måndag kör Romme åter en lunchomgång och då kommer jag med Rezor. Han var lite sämre senast i Örebro och fick lite ledigt efter det. Har tränat på ett par veckor nu och kändes faktiskt väldigt snärtig imorse när jag körde till lite med honom. Han står väldigt byngligt till med bakspår på 20 m tillägg men skulle det klaffa lite med positioner så kan han mycket väl räcka till seger. Håll tummarna!!! MVH Fredrik 

 
Nära var det allt...
Hej alla travfans. Det var nära seger i fredags på Romme då "Curre"(Cut him some slack) spurtade ursinnigt men hann bara nästan fram till seger. Vi blev kvar för länge på innerspår innan luckan kom men får vara nöjda med andrapriset tycker jag. Curre kommer mer och mer och jag tror han blir riktigt bra nästa år när han vuxit i sin stora kropp lite bättre. Han startar nästa gång på Romme den 20 dec. Mr Miles fick nöja sig med en sjundeplacering i fredags. Han var lite seg och jag tror jag hade för dåligt fäste åt honom och får ta på mig en del av det resultatet känner jag. Nu blev det förvisso väldigt ryckigt kört och vi fick långt fram men jag tror det varit bättre tryck i honom med bättre fäste. Lita på att det blir längre brodd nästa gång. Även han startar på Romme 20 dec. Fick tyvärr stryka Aloe Vera i onsdags då hon sparkat sig själv i hagen och fått ett sår på ena frambenet. Det har läkt fint och hon är tillbaka i full träning denna vecka. Även Bankers Garcon fick stanna hemma ikväll då han i fredags fick en spark av sin hagkompis som träffade med en brodd rakt på en ven på utsidan under hasen så det stod en stråle blod ur hålet som blev. Tog ett par timmar med tryckförband innan det slutade blöda men det har nu slutit sig helt och ser bättre ut. Han är inte halt och kan nog börja jogga i slutet på veckan. Torsdag är det så lunchtrav på Romme som tävlar flitigt före jul. La Belle Danseur och Wojtyla Gene är våra vapen där. "Bella" har fått ett sjundespår och kan öppna rejält så jag laddar framåt får vi se. Hon har inlett karriären bra och ska räknas igen tycker jag. Wojtyla har fått ett perfekt innerspår då han är rätt kvick iväg så taktiken är klar. Han har haft en del otur på slutet så jag provar behålla ledningen denna gång och klarar vi det räcker han långt i klassen. Vi hörs. MVH Fredrik 
 
«FörstaFöregående123NästaSista»

Sida 1 av 3
Stall Fredrik Pedersen   |   Lövberga gård   |   Stusshyttan   |   774 92 Avesta   |   070-310 44 25   |   info@fredrikpedersen.com
site created and hosted by skandiaweb