V75 igen
Hej alla travfreaks. Som ni kanske vet var vi en sväng till England förra veckan för att gå på en fullblodsauktion. Det var en superhäftig upplevelse! Ca 160 tvååringar gick under klubban och jag inspekterade samtliga utom en, vars ägare aldrig befann sig vid boxen när jag var där....... För en exteriör nörd som jag var det rena himmelriket att traska runt bland dessa fullblod. De har ju helt klart kommit längre vad gäller de exteriöra förutsättningarna att springa fort, men de är ju också avlade på just det under mycker längre tid än våra travare. Träffade mycket spännande människor och har helt klart fått nya vänner. Blev också så att vi numera är delägare i en av de hästar som galopptränare Caroline Malmborg ropade in. Spännande!!
Väl hemma igen så konstaterar jag att hästarna känns fortsatt fina och det ska bli spännande att tävla de kommande dagarna. Börjar imorgon fredag i Rättvik med tre stycken. Först ut är allas vår Sonny som har dragit ett lite knepigt åttondespår på tillägg. Är dock ett lopp över lång distans så jag hoppas vi hinner ut i tid. Hästen känns bara fin och det känns som en häst emot. Clouds Above var väldigt fin senast och är hästen att slå. Sen är det La Belle Banseur som ska ut i ett lopp över kort distans. Hon vek ner sig från ledningen senast men hade inte startat på länge och är säkert förbättrad nu. Intressant med kort distans åt henne, tror det kan passa bra. Sist ut är hedersgumman Aloe Vera som inte fungerat på ett tag men känns uppåt i träningen igen och har fått ett fint läge. I första hand gäller ett felfritt lopp och grejar hon det så kan hon dyka upp på en plats bakom omöjliga Shaq is Back..... Lördag bär det så av till Örebro för V75 med Cut Him Some Slack. Jag tycker han höll väldigt bra på Romme senast efter att ha öppnat första varvet i ledningen på 1.13. Kom trots allt i mål på 13,7 som sexa. Denna gång siktar vi på en ryggresa och skulle det klaffa kan han vara på plats. Det är ett stenhårt lopp så jag tror vi får vara väldigt nöjda med en pallplats. Nu är det dags att gå ut och ta in hästarna för dagen. Vi ses!
MVH Fredrik
 
Stall Fredrik Pedersen   |   Lövberga gård   |   Stusshyttan   |   774 92 Avesta   |   070-310 44 25   |   info@fredrikpedersen.com
site created and hosted by skandiaweb