Våren är här!


Hej alla travälskare.
Nu är äntligen våren här och visst är det en härlig tid vi har framför oss. Det har börjat titta upp lite grönt i hagarna och hästarna stortrivs. Det gör förresten vi andra också. På tal om stortrivas så är det något jag och min fru verkligen gör i Dubai. Det har kanske framgått tidigare ... Vi har nu varit där två gånger och det blir fler. Man upptäcker hela tiden nya saker och man hinner inte med allt. Denna gång åkte vi skidor i Ski Dubai som är en jättebyggnad med en backe på 400 m av konstsnö. Snacka om aircondition...... Det var hur häftigt som helst och nåt jag säkert gör om. Det var knappast dyrare än att åka skidor här hemma. Vi besökte även ett av världens största akvarium där det fanns allt ifrån småfisk till stora sandhajar och stingrockor. Det häftigaste med det var att du kunde gå i en tunnel genom hela akvariet med stora hajar simmande bara decimeter över huvudet. Coolt är bara förnamnet.... Höjdpunkten är såklart Dubai World Cup med många av världens bästa fullblod på plats för att göra upp om monstruösa mängder dollar. Invigningen av detta spektakel är helt i klass med en OS-invigning. I år slog det rekord med allt ifrån lindansare och trapetsdansare till trickflygare med strålkastare och färgglad rök. Det var helt otroligt och man stod som trollbunden under hela ceremonin. Att sedan få se dessa fantastiska hästar är som grädde på det redan smaskiga moset och jag tycker alla som har någon form av hästintresse ska besöka detta arrangemang. En vanlig inträdesbiljett kostar bara 25 Dirham dvs knappt 50 kr. Nog om Dubai för denna gång.
   Nästa vecka har vi en del ut till start och vi börjar redan på måndag. Romme är det som gäller och det har blivit dags att kvala Cut Him Some Slack. Den som döpte honom borde få böter... Vi kallar honom kort och gott för Curre och det rör sig om en fin häst tycker jag. Han har hög kapacitet och om huvudet hänger med så kan han nog gå rätt långt. det ska hursomhelst bli kul att komma igång med honom. Det är också dags att debutera Västerbo Darling som också är en fin travare med mycket intressant stam dessutom. Nu fick vi spår 7 på måndag och det är ingen höjdare när man har en orutinerad häst. Kan vara svårt att komma iväg ordentligt då de inte tar i för fullt där utifrån och man hamnar gärna bland de sista. Hon känns i alla fall stabil i träningen och galoppen i kvalet berodde mest på banan som var väldigt dålig den dagen. Ett bra debutlopp är att vänta men jag vet att det finns ett par fina hästar till med så det blir nog att ligga lite lågt från det läget. Mr Miles har i de två senaste starterna visat toppform och står lite på tur för seger. det blir samma balans som vanligt och även om det rör sig om lite av en humörhäst så känns han väldigt på tårna för dagen och jag har en bra känsla inför måndagens start. Sen ska även Amaretto Scoop ut igen och det ska bli roligt. Förvisso möter han äldre kamrater men treåringsloppen i hans klass går så fort just nu så det kan faktiskt vara enklare att möta äldre. Han är un der kraftig utveckling och känns alltjämt fräsch och fin i jobben. En bra prestation är att vänta sen får vi se hur långt det räcker.
Tisdag är det så dags för lunchtrav på Sundbyholm med Nakoda Goj och Östen Scoop. Nakoda Goj har varit ifrån ett tag då han haft lite känning i ett framben men det är åtgärdat och han har jobbat på en tid. Inte i några snabbare farter men han brukar vara bra direkt efter vila. Östen Scoop går jag och väntar lite på. Han har hög kapacitet men har inte släppt till helt ännu. Senast blev vi generade av en galopperande häst och så var den dagen förstörd men jobbar ok och har skärpt upp sig när det blivit fråga om tävling. 
Vi ses!!!
MVH Fredrik
 

 
  
 
Stall Fredrik Pedersen   |   Lövberga gård   |   Stusshyttan   |   774 92 Avesta   |   070-310 44 25   |   info@fredrikpedersen.com
site created and hosted by skandiaweb