Nya race nästa vecka...
Hejsan. Det var längesedan vi hade så dålig utdelning som i fredags. Tre hästar till start och noll(NOLL!) kronor inkört. Som tur var körde vi premielopp innan tävlingarna med småhingstarna och de skötte sig fint så det blev lite premiepengar till familjen i alla fall... Aloe Vera kändes mycket fin men blev hopplöst fast och först utan pengar. Amaretto Scoop kändes också fin men fick ett alldeles för tufft upplägg då jag styrde på från andra ut 700 kvar och sedan tvingades till 12 tempo resten av vägen. Skulle ha suttit kvar då jag ju vet att den framför är en bra häst. Det blev fel kan man sammanfatta det hela. Nakoda Goj värmde fint och kändes fortsatt bra när starten gick men efter ca 800 m föll han ihop i travet helt och jag började titta om han tappat en sko för det stämde inte alls under resten av loppet. Skorna satt dock kvar och jag har ingen aning om vad som hände. Ska till Sven Lindblom med ett gäng på onsdag så han får åka med dit så hoppas jag vi kan få klarhet i vad som är fel.
Som sagt, nya race nästa vecka och vi börjar på tisdag med lunchtrav i Gävle. Där gör Västerbo Darling sin andra start. Tycker hon var bra i sin debut och hon har säkert gått framåt med loppet i kroppen. Nu har vi fått ett jobbigt tolftespår så det blir ett snällt upplägg men jag blir inte förvånad om hon fäller många till slut.
Sen åker vi till Eskilstuna samma kväll med Mr Miles som har gjort tre bra lopp på raken och står lite på tur tycker jag. Kommer troligen prova honom barfota runt om denna gång om han värmer bra. Blir spännande. Sen kommer Östen Scoop ut i tionde loppet. Han möter bättre hästar än han gjort tidigare men har nu lopp i kroppen och han är under utveckling.
På torsdag åker vi till Lindesberg med rezor som var 2a senast efter en rapp spurt. Han gör sin tredje start och har fått femtespår för tredje gången. Ibland undrar man hur det går till... Han har dock klarat det med bravur tidigare och gör det säkert igen. Han känns bra i träningen och dyker säkert upp i främre träffen igen.
Ha det gott allesammans. Vi hörs. MVH Fredrik
 
Stall Fredrik Pedersen   |   Lövberga gård   |   Stusshyttan   |   774 92 Avesta   |   070-310 44 25   |   info@fredrikpedersen.com
site created and hosted by skandiaweb